Design verlichting in je wooninterieur

Woonkamer verlichting

Wil je graag design verlichting in je wooninterieur, dan heb je keuze uit een groot aantal mogelijkheden. Voor de verschillende vertrekken in de woning zijn er verschillende opties voor verlichtingen. We willen het hierbij voornamelijk over de verlichting in de woonkamer hebben. Let wel op dat je er in de verlichting in je huis een zelfde stijl door laat lopen, zodat de verlichting in de verschillende vertrekken in het hele huis overeenkomen. Voor design verlichting in de woonkamer zijn er eigenlijk het meeste aantal mogelijkheden. Hierbij willen we de verschillende mogelijkheden van design verlichtingen in de woonkamer beschrijven:

-Wand inbouw: Dit zijn meestal spotjes of tegenwoordig steeds vaker voorkomend led spotjes. Beide met lage wattages.

-Wand opbouw: Dit zijn speciaal vormgegeven lampen die bijna een bepaalde lichtopbrengst naar boven en beneden hebben.

-Plafond opbouw: Dit zijn bijna altijd spotjes of led spotjes -Plafond inbouw: Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld box lampen of plafonnières.

-Pendel lampen: Dit zijn lampen die aan het plafond hangen. -Staande lampen: Dit zijn de lampen die op een voet op de grond of een verhoging staan.

-Grondspotjes: Dit zijn spotjes die in de vloer zijn verwerkt.

-Tafellampen: Dit is het zelfde idee als de staande lampen, maar dan de kleinere versies die op een tafeltje geplaatst kunnen worden.

Voordat je dus op zoek gaat naar design verlichting voor je wooninterieur kun je het beste kijken welke mogelijkheden je in de woonkamer hebt voor de aanleg van verschillende lampen, waar je de verlichting wilt hebben en wat voor type je zoekt.

Een gedachte over “Design verlichting in je wooninterieur

Reacties zijn gesloten.