Duits tijdschrift Schöner Wohnen

Natuurlijk heb je in Nederland genoeg woontijdschriften, de bekendste zijn dan vooral de Elle Wonen, 1001 Woonideeën en de VT Wonen. Natuurlijk hebben onze buurlanden ook genoeg woonbladen in de aanbieding. Tijd dus om daar misschien eens wat inspiratie te halen! Zo kwamen we terecht bij de Duitse Schöner Wohnen. Een leuk blad met ook een eigen website, dat is wel zo makkelijk!

Er was nog net geen Vertaalbureau Duits Nederlands nodig om het blad te lezen maar het is toch even wennen. Afgelopen week stond er een artikel in met de 35 beste woontips aller tijden. Hier een deel van deze tips:

  • Contrast maakt spanning. Contrasten tussen kleuren, motieven of structuren zorgt voor een spannende inrichting. Zo kun je hierbij bijvoorbeeld ook denken aan oud en nieuw.
  • Koop altijd één tijdloos meubel. Niet alleen voor de inrichting leuk maar je gaat er ook van houden!
  • Licht kan er niet genoeg zijn, zorg voor veel daglicht en sfeerlichten voor savonds. Op deze manier kan je huis twee uitstralingen hebben!
  • Zorg voor een makkelijke vloer, als je echt alles op je vloer ziet liggen of je hem te vaak moet onderhouden wordt je daar niet vrolijk van! Zorg daarnaast dat je vloer niet alleen bij één stijl past, zo kun je nog eens afwisselen en je huis opfrissen.
  • Breng warmte en huiselijkheid door gebruik te maken van textiel. Koop verschillende kleuren en texturen voor de sfeer!
  • Gooi af en toe de inrichting van je huis eens om! Dit hoeft natuurlijk niet altijd veel te kosten maar kan wel een heel nieuwe look en feel opleveren!