Hoe kies je het juiste hoeslaken?

Omdat het aanbod enorm is, kan het moeilijk zijn om het juiste hoeslaken voor jouw bed uit te kiezen. Onderstaand hebben we een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje gezet, waardoor je altijd het juiste hoeslaken kunt kiezen.

1. Formaat

Of je nu een eenpersoons- of tweepersoonsmatras hebt, controleer altijd het formaat van je matras. Een te klein hoeslaken krijg je er met geen mogelijkheid om, en een te groot hoeslaken gaat lelijk lubberen.

2. Kleur

Een wit hoeslaken staat bij elk dekbedovertrek, in elke kamer. Maar durf ook eens een andere kleur hoeslaken te kiezen, dat kan je slaapkamer al een heel ander aangezicht geven.

3. Materiaal

Hoeslakens zijn in verschillende materialen te krijgen en alles heeft voordelen en nadelen. Een Jersey Hoeslaken krimpt bijvoorbeeld weinig in de was en is elastisch, waardoor het altijd wel goed om je matras heen past. Andere materialen zijn krimpgevoeliger, dus let er op dat je altijd het wasvoorschrift op het label volgt!

4. Kwaliteit

Hoeslakens heb je van spotgoedkoop  tot enorm duur. Voor een paar euro heb je al een jersey hoeslaken, en als je lekker duur wilt doen, kun je voor haast honderd euro uitgeven aan fijn geweven Egyptisch katoen.