Tips voor de ideale relaxfauteuil

Als je na een drukke werkdag thuiskomt wil je natuurlijk heerlijk kunnen rusten in je bank of in je fauteuil. Een bank kan in principe al redelijk snel lekker zitten maar het vinden van goede relaxfauteuils is vaak wat moeilijker. Daarom hier wat informatie en tips voor het vinden van je ideale relaxfauteuil!
Je fauteuil dient natuurlijk lang mee te gaan, niet van vorm te veranderen en ook nog eens heerlijk te zitten. Om zijn duurzaamheid zo groot mogelijk te houden kiezen veel mensen voor een leren exemplaar. Men verwacht van leer dat dit lang goed blijft en natuurlijk beter bestand is tegen vocht en vlekken. Toch heb je tegenwoordig genoeg stoffen exemplaren die niet onderdoen voor de lederen. Leder kan vaak nogal eens barsten omdat het leer uitgedroogd wordt, aan te raden is dan ook om het leer eens in het half jaar in te smeren met een voedende crème. Bij stoffen fauteuils heb je dit probleem niet maar ook deze dien je natuurlijk af en toe te behandelen met bijvoorbeeld een vochtafstotende spray zodat de fauteuil langer behouden blijft.
Natuurlijk is het uiterlijk van je relaxfauteuil niet het belangrijkste, hij moet ook heerlijk zitten! In de winkel kun je de zetels vaak al testen en dit kun je dan ook al het beste doen door in je favoriete positie te zitten zodat je precies weet of hij op deze manier geschikt is. Natuurlijk dien je hierbij rekening te houden met het feit dat er in de winkel al een hoop mensen op zijn gaan zitten dus zo zal de zetel niet perse afgeleverd worden. Ook de vulling van de fauteuil is belangrijk, wil je namelijk een stoel die doorzakt of een die juist zijn sterkte behoud? Als hij stevig mag blijven kun je het beste kiezen voor gecompartimenteerde kussens met veren of voor kussens op basis van polyether.
Als je er van houdt om wat rechtop te gaan zitten is het slim om te kiezen voor een rechtere rugleuning, een ondiepe zetel en hoge armleuning. Hou je er van om wat meer achterover te zitten dan geldt natuurlijk het tegenovergestelde. Als je in de avond lekker met je voeten omhoog wilt liggen. Kun je kiezen voor modellen met een wat breder zitruimte en een uitklapbaar voetenbankje.