Woningontruimers

Woningontruimers, inboedel

Wanneer een woningontruiming plaatsvindt gaat dit vaak gepaard met veel emoties. Hierdoor is het vaak een vervelende zaak zeker bij een overlijden of een faillissement. Om de eigenaar of familie te ontlasten wordt vaak een woningontruimer ingeschakeld die professioneel de spullen uit het huis verwijderd. Daarna zal de woning bezemschoon worden afgeleverd zodat de woning klaargemaakt wordt voor de volgende bewoner.

Het opruimen van de woning is vaak een slechts een gedeelte van het werk. Kleine reparaties worden vaak ook door uitgevoerd door de ontruimers. Dit gebeurd zodat het pand weer in originele staat wordt opgeleverd aan de verhuurder of om het pand weer verkoopbaar te maken. Een aantal zaken zoals vloeren en muren dienen veilig te zijn zelfs al om de woning te betreden . Ook hier helpt de woningontruimer u mee.

Nadat de spullen uit het huis zijn gehaald en getaxeerd zijn zullen deze volgens afspraak bij u afgeleverd worden of vakkundig opgeruimd worden. Omdat woningontruimers vaak ingezet worden bij het leeghalen van seniorenwoningen zullen veel spullen overbodig zijn. Deze zullen zoveel mogelijk hergebruikt worden en gaan naar organisaties het Leger des Heils, sociaal maatschappelijke instellingen en naar kringloopwinkels. Hierdoor krijgen de spullen na de woningontruiming vaak nog een tweede leven.