Prouvé Raw

Prouvé Raw is een collectie van meubels die een eigentijdse draai geven aan de ontwerpen van een van Frankrijks belangrijkste ontwerpers; Jean Prouvé.  In een samenwerking van meubelmerk Vitra en jeansmerk G-Star word er een geheel eigentijds project gecreeerd.
De Prouvé Raw collectie bestaat uit zeventien stukken design meubels. Van deze meubels zijn er één jaar lang negen modellen van de collectie te koop als special edition. Deze design meubels zijn voorzien van een Prouvé Raw-label en zijn stuk voor stuk genummerd.
Er is door de erven Prouvé, Vitra en G-Star maar liefst twee jaar lang onderzoek gedaan om de bekendste ontwerpen van Jean Prouvé een nieuwe eigentijdse look en feel te geven. Ook zijn er enkele minder bekende modellen weer nieuw leven in geblazen door er een compleet nieuwe look aan te geven.
Jean Prouvé werd geboren in Nancy in 1901, hij groeide uit tot een invloedrijke meubelmaker, architect en industrieel ontwerper. Oorspronkelijk volgede Prouvé een opleiding als smid en ingenieur, vervolgens ging hij zich toch meer richten op het ontwerpen van design meubels.
Op 23, 24 en 25 september zal de Prouvé Raw collect in het kader van Inside Design in de Amsterdamse wijk IJburg worden tentoongesteld.