Uitstraling kunstgras

Een kwalitatieve goed kunstgrasmat heeft een bijna net zo natuurlijk uiterlijk als een gazon van echt gras. En dit met veel minder onderhoud. Kunstgras groeit niet, droogt niet uit en kan niet door de zon verkleuren of verbranden. Hierdoor behoort maaien, kantjes knippen en bemesten tot het verleden. Het kunstgras hoeft bij aanhoudende droogte ook niet meer besproeid te worden, waardoor u weer water bespaard.

Echt gras verkleurt elk seizoen en kan in de zomer zelfs geel of bruin verkleuren door droogte. Vrieskou tast echt gras aan, bij kunstgras is dit niet het geval. U moet echter wel oppassen met de belasting, na een periode van vorst ontdooit sneeuw of ijs langzaam van bovenaf. Onder het kunstgras, in de ondergrond, kan de grond eventueel nog wel bevroren zijn. Het smeltwater kan daardoor niet in de grond wegstromen. Dit noemen we opdooi. In de situatie dient u het kunstgras zo min mogelijk te betreden.

Waar echt gras in de schaduw nauwelijks groeit, is kunstgras op deze plekken mooi groen. Ook wanneer u een zwembad op het gras zet, blijft kunstgras heel ten opzichte van echt gras. Dit verkleurt en heeft te lijden van het chloor en de intensieve belasting. Kunstgras is hier tegen bestand.

Afbeelding

Natuurlijk groeit echt gras al helemaal niet op een balkon of dakterras. Dit is dus ook een aangewezen plek om met kunstgras te werken, u dient echter wel op te letten de waterafvoer van het kunstgras.

Er kan eventueel onkruid tussen u kunstgras komen, dit hangt af van een aantal factoren. De kwaliteit kunstgras die u gekocht heeft is de eerste factor, bij sommige kunstgrasmerken moet u een drukverdeeldoek onder het gras gebruiken. Deze doek dient als anti-worteldoek. De tweede factor die van belang is, is het onderhoud dat u pleegt. Af en toe vegen is aan te raden, omdat zaden van bomen en struiken op het kunstgras terecht kunnen komen. Deze zijn eenvoudig weg te vegen. Kunstgras is dus ideaal voor uw tuin.

Geplaatst in: tuin