Eenvoudig energie besparen in uw huiskamer.

Dagelijks wordt u bestookt met aanbieders van de groenste stroom, en de laagste energieprijzen. Toch begint het bezuinigen op de energiekosten gewoon bij uzelf. In dit artikel geven we aantal simpele tips om uw energieverbruik binnen de woonkamer in te perken.

De eerste tip weet bijna iedereen, alleen wordt nog veel te weinig toegepast. Het is het simpelweg verlagen van de thermostaat naar 14 of 15 graden voor het slapen gaan. De warmte blijft nog even hangen, en u hoeft dus geen kou te lijden. Deze handeling kan u jaarlijks ongeveer €30 besparen en is ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

Door het plaatsen van tochtstrips bespaart u ook bakken met energie. Kieren van deuren of ramen laten veel kou binnen, en dus is er meer energie nodig om de woonkamer op temperatuur te houden. Ook een speciale strip voor de brievenbus (in de deur) scheelt een hoop.

Een tip die minder bekend is bij het grote publiek, is het besparen via de ventilatie. Wanneer u elke ochtend 15 minuten lang al uw ramen openzet, komt er verse lucht bij u binnen. Deze verse licht voelt niet alleen veel frisser aan, mar is ook nog eens veel makkelijker te verwarmen.

De laatste besparingstip is het regelen van de standby-apparaten. Naast de alom bekend televisie staan vaak de videocamera’s, computers of opladers onnodig lang op stand-by. Door deze geheel uit te schakelen bespaart uur jaarlijks ongeveer €10 per apparaat. Zeker doen dus!