Breng sfeer in je woning met een design haard

Vuur brengt warmte en gezelligheid in huis. Ondanks dat bijna elk huis tegenwoordig met een centrale verwarming worden uitgevoerd, prefereren toch veel mensen een haardvuur in hun woonkamer om in de koude wintermaanden een warm en gezellige sfeer te creëren.
Een design kachel die zowel als houtkachel als gaskachel verkrijgbaar is, is de Fuga M van Harrie Leenders. Het model is al 15 jaar succesvol en is weer nieuw leven ingeblazen na een uitgebreide restyling. Bij deze houtkachels staat het vuur centraal, de kachel is voorzien van een gebogen ruit en een draaibare voet. Hierdoor kan men het vuur vanuit verschillende hoeken altijd als sfeervol middelpunt gebruiken.
Deze haard is verkrijgbaar op hout en gas, de draaibare voet maakt dit zeker voor de gasuitvoering een uniek aspect. Ondanks dat de kachel op het eerste gezicht als een mooi interieurobject wordt gezien, is de haard ook een echte warmtebron. Door de implementatie van een slimme techniek ontstaat er een perfecte verbranding, waardoor de haard een hoog rendement weet te halen. Door zijn omvang is de Fuga M geschikt vooral geschikt voor grote ruimtes. Er is ook gedacht aan een model voor wat kleinere ruimtes, namelijk de Fuga S.