Tuintips voor de zomer

De zomer is net begonnen en dus gaan veel mensen klussen of tuinieren. De zomer is hier natuurlijk een ideaal jaargetijde voor, omdat het vrijwel zeker mooi weer is en je dus heerlijk buiten kan werken!
Er zijn veel erkende bedrijven die de tuin voor u kunnen aanleggen en onderhouden, maar het zelf doen is natuurlijk leuker. Hier zitten echter wel wat gevaren aan, niet iedereen is een geboren tuinder.
Je moet rekening houden met de hitte en droogte van de tuin. Het water geven van de tuin bij warm weer is af te raden, het water verdampt voordat de planten er gebruik van kunnen maken en de bladeren die nat worden verbranden direct in de zon. Het beste moment is daarom vlak voor zonsondergang. De planten hebben voldoende tijd om het water op te nemen en verbranden niet. Ook opletten bij snoeien, dit is af te raden in de felle zon. Het blad zal geel worden en verbranden.
De planten die u in het voorjaar heeft geplant, zullen nu wel in bloei staan. Om deze planten lang door te laten groeien kunt u het beste oude bloemen regelmatig verwijderen. Dit zorgt voor extra voeding, zeker als het om eenjarige planten in bakken gaat.
Is het langdurig mooi weer, is het belangrijk dat u planten veel water geeft. Eenmaal per week enkele uren goed sproeien werkt beter dan dagelijks een kwartier. Bij het dagelijks sproeien worden de wortels lui en nemen het water niet meer op.
Maai het gazon een of twee keer per week voor een goed resultaat. Doe dit wel met de juiste tuinmachines, zodat het gras niet té kort wordt. Maaien kunt u het beste doen in de avond. De overblijfselen van het gras kunt u prima onder struiken gooien. Dit gaat onkruid tegen en maakt het bodemleven beter.
Met onder andere deze tips kan uw tuin de zomer goed tegemoet zien!

Geplaatst in: tuin