Lekker slapen? Pak uw slaapkamer aan!

Een groot deel van ons leven brengen we slapend door, de slaapkamer is dus een van de belangrijkste plaatsen van de woning maar vaak is dit juist een ondergeschoven kindje. Een goede nachtrust is erg afhankelijk van de slaapkamer, er zijn dan ook diverse tips welke wellicht kunnen helpen.

Een goed matras is natuurlijk erg belangrijk, let er op dat deze erg goed is voor de rug en goed kan ventileren. Zet dan ook regelmatig een raam open en laat uw beddengoed goed luchten. Was ook het hoeslaken, kussensloop en dekbedovertrek regelmatig. Laat tijdens het wassen het bed goed luchten zodat het vocht verdwijnt, je stoot ‘s nachts namelijk behoorlijk wat vocht af.  Zowel een te vochtige lucht als een te droge lucht is niet goed voor je gezondheid

Een opgeruimde slaapkamer is een van de manier om goed te slapen. Een slaapkamer waar er van alles rondslingert is niet goed voor je gemoedsrust en wekt drukte op. Ruim daarom ook zo veel mogelijk op nog voor dat je gaat slapen. Bezuinig daarnaast ook niet op goede gordijnen, een donkere ruimte is erg belangrijk om goed te kunnen slapen,. Onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat er meer melatonine wordt aangemaakt als je je bevindt in een donkere ruimte om te slapen.