4 Tips voor de juiste raamdecoratie

Voor het kiezen van nieuw jaloezieën of gordijnen is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Neem rustig de tijd voor de beslissingen die maakt omtrent de juiste raamdecoratie. Let er bijvoorbeeld op dat het bij je huis past, interieur. raampartij en je persoonlijke wensen.

Zorvuldigheid

4 Tips voor de juiste raamdecoratieZorg ervoor dat je raamdecoratie zorgvuldig wordt bevestigd. Het is aan te raden, als je zelf niet al te handig bent, om dan het aanbrengen van de decoratie door een specialzaak te laten doen.

Details

Let op de kleine details en technische aandachtspunten. Het is bijvoorbeeld van belang om te letten op de bevestigingsmanier en of dit gepaard gaat met de voorkeur die je hebt. Denk daarnaast ook na over de afwerking van de raamdecoratie, want er zijn genoeg mogelijkheden!

Voorbereiding

Voor dat je de deur uit gaat is het verstandig om een foto mee te nemen van de betreffende ruimte en raampartij. Zo kan een specialist meedenken in de mogelijkheden die er zijn en een sterkere inschatting maken van kosten. Daarnaast helpt het de specialist ook om rekening te houden met het soort raamdecoratie (paneelgordijnen, voile,  rolgordijnen of vouwgordijnen) dan passend is.

Type stof

Als je een verduisterend effect wilt in je slaapkamer kun je voor gevoerde gordijnen gaan of voor gordijnen die gemaakt zijn van verduisterende stoffen. Verduisterende stoffen zijn overigens in alle kleuren beschikbaar.

Voor meer informatie, tips en leuke weetjes over woontrends, badkamertrends en tuintrends ben je op deze blog aan het juiste adres. Bekijk dus elke week actuele en informatieve berichten.