Aanleggen van terras

terrasplankenDe lente is officieel al begonnen en ook al is het nog even wachten op heerlijk lenteweer, je zult misschien al dromen van heerlijke zomeravonden op je terras. Wie zijn terras eens flink op de schop wilt doen of nog moet beginnen met de aanleg doet er goed aan dit voor de zomer te doen, dan kun je er immers nog optimaal van genieten als het lekkere weer eenmaal is aangebroken.

Plaatsing terras

Wie zijn terras aan gaat leggen dient natuurlijk van te voren goed na te denken over de indeling en het gebruik van materialen. Waar in je tuin wil je kunnen genieten van de zon? Waar zal je het meeste zitten als er bijvoorbeel vrienden langskomen of je een heerlijk ontbijt met je gezin hebt? Zorg er voor dat het terras wordt aangelegd op de meest gewilde plaats in je tuin.

Soorten terrasvloeren

Je kunt je terras natuurlijk aanleggen met diverse materialen, met houten terrasplanken, composiet terrasplanken, klinkers, tegels, grind en ga zo mar verder. Daarnaast is het erg belangrijk dat je voor harde materialen kiest, het dient slijtvast te zijn en vorstbestendig te zijn. Wil je weinig onderhoud? Dan zijn composiet terrasplanken wellicht ideaal, een hoge duurzaamheid is hier ook een groot voordeel van. Eenmaal per jaar goed schoonmaken is het advies en dan kun je ongestoord genieten van je terras!

Geplaatst in: tuin