De gevel impregneren

impregneren gevelWie last heeft van groot verweer aan de gevel van de woning of wie liever de gevel goed beschermd tegen diverse weersomstandigheden, doet er goed aan om de gevel te impregneren. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je het dak helemaal op orde hebt en bijvoorbeeld de boeidelen ook van kunststof zijn voor een geheel onderhoudsvriendelijke gevel van de woning. Maar wat is impregneren nu eigenlijk en wat is het grote voordeel?

Door je gevel te impregneren kan je muur geen water meer doorlaten. Vaak is dit een goed idee bij buitenmuren waar te veel vocht in zit door bijvoorbeeld van buitenaf. Als er sprake is van optrekkend vocht dan zal het impregneren van de gevel geen oplossing zijn. Het impregneer zorgt er voor dat de poriën van de muur gedicht worden zodat er geen vocht meer in kan, dit kan alleen vanaf de zijkant en dus niet vanaf de onderkant van de muur.

Door te impregneren wordt de muur ook schimmelwerend, er komt namelijk geen vocht meer naar binnen. Daarnaast zorgt het impregneren er voor dat brand wordt vertraagd, dat graffiti makkelijk te verwijderen is en dat je woning is beschermd tegen zure regen.  Tegenwoordig heb je zelfs milieuvriendelijk impregneermiddel welke op waterbasis zijn in plaats van siliconenbasis.