Plaatsen van Dubbel Glas

Dubbelglas wordt vaak gebruikt bij woningen. Dubbelglas zijn eigenlijk twee glasplaten die op een kleine afstand van elkaar luchtdicht geplaatst zijn. De glasplaten worden dan samen in het raam gezet. Omdat er tussen de glasplaten een luchtdichte ruimte is, fungeert dit als een isolerende ruimte. Dubbelglas wordt vaak gebruikt in gebouwen en huizen om voor een betere warmte en geluidsisolatie te zorgen.

HR glas

Er wordt tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van HR-glas. HR glas is dubbelglas waarbij een metaallaagje wordt toegevoegd. Er zijn verschillende soorten HR-glas welke worden onderverdeeld in de categorieën: HR, HR+, HR++. De dubbel glas kosten zijn afhankelijk van welk type HR glas er wordt gebruikt. Het verschil in deze categorieen zit hem in de effectiviteit van het metaal dat wordt toegevoegd aan het dubbelglas. Bij een hogere effectiviteit, is er een hogere isolerende werking. Er zitten echter ook nadelen aan een hogere effectiviteit verbonden, hoe hoger de effectiviteit, hoe groter de kans op condens, daarnaast kan het ook de hoeveelheid licht inval verminderen.

Geluidsisolatie

Ondanks dat veel mensen voor de aanschaf van dubbel glas kiezen voor de isolerende werking, heeft dubbel glas ook een geluidswerende functie. Bij dubbel glas geldt de vuistregel hoe groter de ruimte tussen de twee glazen hoe groter de geluidsisolatie. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk te weten dat hoe groter de ruimte tussen de twee glazen, hoe verder de warmte isolerende werking afneemt. Wanneer de geluidsisolatie van het dubbel glas echt belangrijk is, wordt er ook vaak gekozen voor 2 verschillende diktes van glasplaten. Wanneer de dikste glasplaat aan de buitenkant zit, blijkt dit ook een goede geluidswerende functie te hebben.