Dakkapel

Wanneer u uw woonruimte graag wat zou uitbreiden zonder daarvoor te hoeven verhuizen, is een dakkapel een goede optie. Bij een schuin dak, zorgt een dakkapel voor extra loopruimte, en ook voor beter lichtinval. Als u door een willekeurige woonwijk loopt, ziet u veel verschillende dakkapellen in allerlei soorten en maten. Hieronder geven we een korte uitleg over wat voor verschillende dakkapellen er zijn en aan wat voor prijzen u moet denken bij het bouwen van een dakkapel.

Hout of kunststof

Wanneer u een dakkapel aanschaft heeft men de keus uit een houten of kunststof dakkapel. De goedkoopste optie is een houten dakkapel, een dakkapel van kunststof is iets duurder, maar zorgt wel voor een betere isolatie. Om een idee te geven van de prijsverschillen hebben we de gemiddelde dakkapel prijzen van een dakkapel met standaardafmetingen van 1.50 x 2.50 meter voor u uitgezocht:

  • Houten dakkapel vanaf €3250,-
  • Kunststof dakkapel vanaf €3750,-

Bouwwijze

Naast het materiaal is ook de manier van bouwen belangrijk voor de prijs en installatie van een dakkapel. Er zijn prefab dakkapel, die bijna volledig in de fabriek in elkaar gezet worden. Prefab dakkapellen zijn een snelle en voordelige optie. Wanneer u een specifiek ontwerp wilt, moet er een dakkapelspecialist ter plekke komen om de constructie op uw dak te bouwen. Op deze manier zijn er meerdere mogelijkheden, maar zal het wel langer duren voordat de dakkapel klaar is.