paarden aan huis

De laatste jaren is het aantal paardenhouders sterk gegroeid. Er lopen op het moment zo’n 400.000 paarden in Nederland rond. Het aantal particulieren dat daarbij zelf paarden houd is ook fors gestegen. De paardenliefhebbers kopen gebouwen op met een agrarische bestemming of een huis met woonbestemming en forse tuin. Dit vullen ze dan in door hobbymatig of professioneel met paarden te werken. Bij het houden van paarden komt echter een hoop kijken

Weide

Je moet paarden zoveel mogelijk buiten laten zodat ze hun ding kunnen doen. Wanneer je een groot stuk weide hebt kun je deze het best met een afrastering volledig afrasteren. Omdat de paarden zich in het voorjaar niet moeten overeten is het beste voor de paarden om ze een stuk weide te geven. Door dan steeds een stuk weide bij te geven zal het paard zich niet overeten.

omheining

Prikkeldraad voor je paard is natuurlijk niet handig. Het kan zich er alleen maar aan bezeren en veroorzaakt littekens. Wanneer je je huis een natuurlijk karakter wilt geven is het mooi om een houten omheining te maken. Door deze met Beoband te combineren is het ideaal om uw paard binnen de juiste plaats te houden.

Stal

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Daarnaast moet je paard natuurlijk beschutting hebben. Een stal van minimaal 3×3 meter is daarom een welkome aanvulling op de weides. Zorg voor een niet te gladde ondergrond zodat het paard niet uitglijdt. Leg bijvoorbeeld rubber op het beton en daaroverheen pas stro. De stro zorgt ervoor dat de stal eenvoudig schoon te maken is.

Geplaatst in: tuin