Scandinavisch design

Wanneer je van Scandinavisch Design houdt is het niet noodzakelijk om daadwerkelijk te emigreren naar Zweden. Er zijn genoeg winkels waar je het Zweeds en ander Scandinavisch design kunt aanschaffen. Natuurlijk is Ikea de grootste en bekendste speler op het gebied van Scandinavische meubels en interieur. Daarnaast zijn er nog vele andere design merken zoals bijvoorbeeld Bodum, Hay, Ferm Living, Normann Copenhagen, Muuto en Gubi. Misschien dat je niet direct een winkel bij jou in de buurt vind die deze producten aanbiedt, maar dan hoef je niet bij de pakken neer te zitten. Er zijn voldoende online webwinkels die mooie Scandinavische Design Meubels aanbieden.

Wat houdt een Scandinavisch interieur eigenlijk in? In Scandinavië wordt veel gebruik gemaakt van lichte interieurs, waarbij ruimtelijk wordt ingericht met het gebruik van natuurlijke materialen. Scandinavische interieurs stralen minimalisme uit en geven de bewoners een natuurlijke rust. De meubels die worden gebruikt zijn te herkennen aan functionaliteit, schoonheid en eenvoud.

Zweeds en Deens design is al populair sinds de jaren 30 van de vorige eeuw. Bekende meubeldesigners zoals Arne Jacobsen, Bruno Mathsson, Alvar Aalto, Hans J. Wegner en Verner Panten ontworpen tijdloze objecten die tot op de dag van vandaag gebruikt worden.

Scandinavische interieurs maken vaak gebruik van meubels van lichte kleuren, gecombineerd met veel lichtinval. Daarnaast worden ook vaak lichte vloeren gebruikt. De oorzaak hiervoor ligt hem in het feit dat er in de Scandinavische landen in de wintermaanden weinig daglicht binnenvalt.