Ontruiming van een huis

Bij een ontruiming komt veel kijken. Het is in feite een verhuizing zonder eindbestemming waarbij je het huis ook nog eens in schone conditie moet achter laten.  Daarom laten veel mensen dit uitbesteden. Het schoonmaken van een huis wat je gaat verlaten wordt toch al snel als onzin en vervelend werk beschouwd.

Diensten

Naast het ontruimen van je woning, kunnen er nog veel meer diensten gecombineerd worden door deze bedrijven. Door inboedel opkopen of juist voor de klant te verkopen kunnen de kosten flink gedrukt worden. Daarnaast is het vaak een probleem wanneer er na bijvoorbeeld een overlijdensgeval een huis moet worden ontruimd, dat het interieur nergens kwijt kan.

Toekomst

Op dit moment gaan veel ouderen naar een verzorgingstehuis. Daar kan het meevallen om de kamer op te ruimen. Vroeger was het echter meer vanzelfsprekend dat je tot je dood zelfstandig woonde. Dan hadden nabestaanden er een flink karwei aan om het huis helemaal te ontruimen en op te leveren. Omdat er steeds meer vergrijzing optreedt en de verwachting is dat er niet veel huisvesting voor ouderen bij komt zal in de toekomst steeds meer gebruik gemaakt gaan moeten worden voor dit soort bedrijven.