Wanddecoraties

Kale witte muren, niemand houdt ervan. Veel mensen zullen in dit geval naar de kwast grijpen om de gehele muur of kamer eens een lik verf te geven. Behangen is ook nog een optie voor sommigen, maar het is eigenlijk allemaal zo omslachtig. Een muur van een woonkamer is toch het gemakkelijkst op te frissen met leuke wanddecoraties. Wanddecoraties zijn er in alle soorten en maten, van fotolijstjes tot grote kunstwerken en van een mooi beeld tot schilderijen van meters breed. U kunt de wanddecoraties met elkaar laten matchen in kleur of stijl, zodat uw kamer de sfeer uitstraalt die u hem wilt geven.

wanddecoraties

Schilderijen

Een mooi schilderij is een van de decoratievormen die u kunt gebruiken in uw huis. In tegenstelling tot wat ik eerder stelde, is het in dit geval juist leuk om zelf de kwast ter hand te nemen. Mocht u, of een van uw kinderen, zelf een begenadigd kunstenaar zijn, dan is er natuurlijk niets leukers dan eigen gemaakte kunst op de hangen. Zo geeft u uw kamer een persoonlijke tint. Voor de mindere goden onder ons zijn schilderijen tegenwoordig ook gemakkelijk online te bestellen. Naast de eigenlijke kunst is de lijst van het kunstwerk ook van belang voor de uitstraling die het schilderij geeft. Zo zijn er bij diverse lijstenmakers mooie klassieke lijsten verkrijgbaar voor een echte antieke look, maar een strak model zorgt juist weer voor een moderne twist aan een klassiek schilderij.

Decoratie

Naast schilderijen zijn er nog tal van andere kunstvormen die uw kamers kunnen opleuken. Zo kunt u gebruik maken van planken aan de muur, waarop u allerhande kunstwerken/object kunt plaatsen. Natuurlijk zijn er ook diverse beeltenissen of kunstvormen die direct aan uw wand op te hangen zijn. Belangrijk voor deze kunstvorm, is dat het object en de vorm niet te opvallend aanwezig is en zodoende  de rest van uw interieur laat ondersneeuwen. Bedenk vooraf goed wat voor stijl en uitstraling u uw kamer wilt geven en ga daarna pas aan de slag met de opmaak en eventuele wanddecoraties.