Een goed kussen als beste middel tegen snurken

Als u ’s avonds naar bed gaat, is het belangrijk dat uw lichaam zich hersteld van de activiteiten die u gedurende de dag heeft uigevoerd. Wanneer u een bed gaat aanschaffen, is het erg belangrijk dat deze goed op uw lichaamsprofiel afgestemd wordt. Veel mensen besteden het meeste aandacht aan de kwaliteit van het matras, maar weet u dat ook de bedbodem en het hoofdkussen erg belangrijk zijn voor een goede nachtrust.hoofdkussens

Zo kan een hoofdkussen bijvoorbeeld van groot belang zijn om snurken te voorkomen. Men kan allerlei middeltjes tegen niet snurken gebruiken, maar aan de basis staat vaak een goed hoofdkussen. Wanneer het hoofdkussen niet correct op het lichaamsprofiel en de slaaphouding is afgestemd, kunnen uw luchtwegen afgesloten worden, waardoor het snurken wordt bevorderd. Bij het kiezen van een goed kussen moet u op de volgende dingen letten:

Uw houding tijdens het slapen

Iedereen heeft wel een favoriete slaaphouding, de houding waarop uw het liefst slaapt. Men moet bij de aanschaf van een kussen letten op welke houding u heeft, er zijn namelijk speciale hoofdkussens voor zijslapers, rugslapers en buikslapers. Met een goed hoofdkussen kunt u de juiste ondersteuning krijgen waardoor uw luchtwegen niet geblokkeerd worden. Waardoor u minder zult snurken.

Hoogte

Een te hoog of te laag luchtkussen kan ook voor een blokkering van de luchtwegen zorgen. Ook is de hoogte van groot belang voor een goede ondersteuning van de nekwervels.

Vulmateriaal

Hoofdkussens worden vervaardigd met verschillende vulmaterialen. Hoofdkussens kunnen zowel van dons, als van synthetisch vulmateriaal worden gemaakt. Het nadeel van vele synthetische kussens is dat de vulling halverwege de nacht inklinkt, waardoor de slaaphouding verminderd. Het beste is om een hoofdkussen met een hoge mate van veerkracht aan te schaffen, waarbij u de juiste ondersteuning en goed comfort krijgt.