Kies de juiste parasol uit

parasolParasols zijn te koop in verschillende soorten, maten, kleuren en materialen. Het uitkiezen van een geschikte parasol voor uw tuin of balkon kan daarom lastig zijn. Natuurlijk wilt u een mooie parasol kopen die lang meegaat en die u goed tegen de zon beschermt. Er zijn een aantal aandachtspunten waar u op kunt letten bij het aanschaffen van een nieuwe parasol.

Materiaal

Een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een parasol is het materiaal waarvan het doek gemaakt is. Een goede parasoldoek beschermt u op een adequate manier tegen zon en uv-stralen, is weerbestendig, kleurecht, vuil- en waterafstotend, ademend, slijt nauwelijks en is van dik materiaal gemaakt. Kijk ook van welk materiaal de stok en het frame zijn gemaakt. Hout is bijvoorbeeld stevig en heeft een mooie uitstraling, maar is ook zwaar. Aluminium is daarentegen licht en maakt dat de parasol gemakkelijk te verplaatsen is.

Kleur

Let bij het kopen tevens op de kleur van het doek. Een doek met een lichtere kleur zal namelijk sneller vies worden dan een donkergekleurde doek. Kiest u voor een lichtere kleur kijk er dan ook naar of u het doek gemakkelijk kunt wassen en schoonhouden. Een donkere kleur zal daarnaast minder zonlicht doorlaten. Het is sowieso een goed idee om een speciale beschermhoes te gebruiken wanneer uw parasol buiten blijft staan.

Soorten

Doe van tevoren ook onderzoek naar de verschillende soorten parasols en de eigenschappen daarvan. Een zweefparasol is bijvoorbeeld vaak groter dan andere soorten parasols, maar beweegt wel heen en weer als het waait. Als u aan tafel zit, heeft u ook geen last van de parasolvoet, zoals bij een stokparasol. Een terrasparasol is daarnaast gemakkelijk in en uit te klappen, maar neemt wel veel ruimte in. Meet daarom altijd uw terras of balkon op voordat u een parasol gaat kopen.

Geplaatst in: tuin