Boxspring aanschaffen

Een boxspring is eigenlijk gewoon een bedbodem, waarbij metalen frame goede veren zijn geplaatst. Eigenlijk is een boxspring dus een bedbodem en matras ineen. Meestal wordt voor het matras gebruik gemaakt van pocketvering, traagschuim of binnenvering. Omdat deze bedden zo ontzettend lekker slapen worden ze ook wel hotelbedden genoemd. Veel hotels hebben in de praktijk ook echt boxsprings in plaats van andere bedden, omdat het belangrijkste dat ze verkopen een goede nachtrust voor hun klanten is.

Waarop moet je letten bij het kopen van een boxspring?

Één van de belangrijkste dingen waarop u moet letten is welk matras er wordt gebruikt in de boxspring. Een pocketveringsmatras en binnenveringsmatras zijn beide goed maar wanneer een matras toch latex zou bevatten, is het beter om er erg op te letten wat de kwaliteit ervan is.

Wat kost een boxspring?

Een goede boxspring hoeft niet meer te kosten dan een ledikant, bedbodem en matras samen. Vanaf ongeveer 600 euro heb je al een goede boxspring met een goed matras. Vaak kosten boxsprings echter meer, omdat er een betere combinatie van bedbodem en matras wordt gebruikt.

Een bed is overigens een inverstering waarvan u erg veel jaren plezier gaat hebben, daarom is het erg belangrijk dat u de goede keuze maakt bij het aanschaffen van een bed. Op internet is tegenwoordig erg veel te vinden over welke bedden goed zijn voor welke personen. Zo is het ook mogelijk om boxsprings online te kopen, dit is voor de mens van tegenwoordig een erg groot voordeel aangezien we het nou eenmaal allemaal druk hebben en niet altijd tijd of zin hebben om naar de woonboulevard te gaan. Een nadeel van het bestelling via internet is dat u niet net als wanneer u langs te winkel gaat professioneel advies zal hebben gekregen.