Onderhoud van je woning

Onderhoud van je woning

Is het tijd voor groot onderhoud aan je woning? Moeten de kozijnen nu echt geschilderd worden? En zou er eigenlijk een nieuwe keuken in je huis moeten komen? Soms zit er niets anders op dan hier aan toe te geven. Hoe langer je wacht, hoe harder het nodig is om te beginnen met het onderhoud. Met het voorjaar voor de deur kun je maar beter meteen plannen gaan maken. Dit is het perfecte seizoen voor onderhoudswerk of misschien wel een kleine verbouwing.

 

Zelf klussen of laten doen

Wanneer je zelf een klusser in hart en nieren bent is een beetje onderhoud aan je woning waarschijnlijk niet iets wat je uitstelt, maar wanneer je juist helemaal geen klusser bent kan het wel eens handig zijn om een beetje hulp te krijgen. De vraag is dan wel, ga je met hulp zelf aan de slag aan je woning of ga je personeel inhuren om alles op te knappen. Voor schilderwerk geldt dat het erg lastig kan zijn om de kozijnen allemaal in orde te maken. Zijn de kozijnen lang niet meer geverfd, dan moet er misschien zelfs hier en daar herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Het is gemakkelijk om hier een schilder offerte voor aan te vragen. Of nog beter, meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier kun je de prijzen vergelijken en kijken wat er in de buurt komt van jouw budget.

Wanneer je besluit om toch zelf aan de slag te gaan, zorg dat voor een goede planning. Door goed na te denken voordat je gaat beginnen kun je vaak kosten en tijd besparen.

 

Wat kun je zelf doen om onderhoud te minimaliseren

  • Kranen die blijven druppelen mogen nooit muurvast dichtgedraaid worden. Hiermee kan het binnenwerk van de kraan beschadigen.
  • Houd kranen zo veel mogelijk kalkvrij door regelmatig alles in een bakje met schoonmaakazijn te leggen.
  • Maak de badkamer na ieder gebruik droog, hiermee voorkom je kalkaanslag en schimmels.
  • Gebruik een zeefje voor de keukenafvoer, hiermee voorkom je verstoppingen
  • Ontstop ongeveer 2 maal per jaar de afvoeren in de badkamer, keuken en toilet.
  • Wanneer er een probleem is met een afvoer of iets dergelijks, los dit dan meteen op, hiermee voorkom je grote problemen