Een dakkapel plaatsen

Een dakkapel kan ervoor zorgen dat je woning meer waard wordt, maar vaker wordt er een dakkapel geplaatst omdat het voor een extra kamer op zolder zorgt. Een dakkapel creëert meer ruimte en zorgt ervoor dat er veel licht op zolder komt, dit zorgt ervoor dat de zolderkamer ook als slaapkamer of hobbykamer gebruikt kan worden. Je kan kiezen voor één dakkapel of voor een dubbele dakkapel, aan beide zijdes. Hiermee creëer je nog meer extra ruimte. Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar schuine wanden hebt zorgen dakkappellen ervoor dat je erg veel ruimte wint.

Hout of kunststof?

Je kunt kiezen voor een houten of een kunststof dakkapel. Wat zijn de voordelen van deze materialen?

Een houten dakkapel is relatief goedkoop in aanschaf, het heeft een authentieke uitstraling en je kan de kleur gemakkelijk aanpassen, maar tegelijkertijd vergt een houten kozijn veel onderhoud, isoleert het minder goed dan kunststof.

Kunststof heeft als voordeel dat het onderhoudsvrij is en erg goed isoleert. In aanschaf is het iets duurder dan een houten dakkapel, maar de levensduur is ook een stuk langer. Nadeel van kunststof is dat je het kozijn niet gemakkelijk een andere kleur kunt verven. Als je dus voor kunststof gaat, kies dan een neutrale kleur.

Voor beide dakkapellen geldt dat de waarde van de woning toeneemt na plaatsing van een dakkapel, mits deze goed geplaatst is. Kijk bijvoorbeeld eens bij bouwbedrijf Breda voor de mogelijkheden.

Regels voor het plaatsen van een dakkapel

Een dakkapel mag niet hogen zijn dan 175 centimeter, de afstand vanaf de dakgoot moet tussen de 50 en 100 centimeter zijn. Er moet ook rekening gehouden worden met de buren, plaats daarom de dakkapel niet helemaal aan de zijkant. Er moet minstens 50 cm ruimte zijn ten opzichte van de buren en minstens 100 centimeter van het eind van het dak.