Een tuinkamer of een serre?

Wil je een ruimte aanbouwen aan je woning, maar toch veel licht behouden? Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden, maar de meest voorkomende aanbouwen zijn toch wel de serre of de tuinkamer. Soms worden deze ruimtes wel eens door elkaar gehaald, maar er zit een duidelijk verschil tussen een tuinkamer of een serre.

 

Serre

Wat is een serre? En kan dit aan elk huis gebouwd worden? Een serre is een volwaardige uitbouw aan een woning. Een serre biedt een extra kamer en kan aan ieder huis gebouwd worden, mits er genoeg ruimte is natuurlijk. Je kan ervoor kiezen om de serre helemaal bij de woning te betrekken door de gevel van het huis uit te breken. Op deze manier wordt de serre dan ook verward door de rest van het huis, het is natuurlijk ook mogelijk om de centrale verwarming door te trekken naar de serre. Op deze manier is het echt een volwaardige kamer. De serre kan bijvoorbeeld gebruikt worden als kantoor, eetkamer, verlengen van de huiskamer, bijkeuken, speelkamer of een leeshoek.

 

Tuinkamer

Een tuinkamer is ook een extra ruimte bij het huis, maar deze is gericht op de tuin. Het is dus geen verlenging van de woonkamer of een andere kamer, maar een aparte ruimte van de woning. Vroeger was het zo dat er in een tuinkamer ook altijd tuinmeubels stonden en in een serre stonden dan wel normale meubels. De laatste tijd vervaagt het verschil tussen een serre en een tuinkamer. Wanneer je toch echt op zoek bent naar een ruimte om van de tuin te genieten kun je voor een tuinkamer kiezen, maar je zou ook kunnen denken aan een veranda. Je kan ervoor kiezen om zelf een aanbouw te plaatsen, maar je zou ook kunnen kijken voor een bedrijf als Niek Roos.