Hoe laat ik een kamer groter lijken?

Niet alle ruimtes in huis zijn zo groot als je graag zou willen, maar er zijn wel een aantal opties om je kamer groter te laten lijken. Dit is niet eens heel erg moeilijk, maar je moet het maar net weten. Om je te helpen worden er in dit artikel een aantal tips beschreven om ook jouw woning ruimer te laten lijken!

Materialen en kleuren

Door de juiste kleuren te gebruiken in combinatie met de juiste meubels kun je het meeste bereiken. Belangrijk is om op de muren lichte tinten te gebruiken. Naast lichte tinten is het ook ruimtelijk wanneer je kiest voor een zachte, koele kleur. Denk hierbij bijvoorbeeld aal lichtblauw en lichtgroen. Wit is uiteraard ook geschikt, maar een witte woning kan soms wat kil zijn. Lichte kleuren zijn geschikt omdat ze meer licht reflecteren dan donkere kleuren. De soort verf is ook belangrijk, matte verf zorgt ervoor dat het licht geabsorbeerd wordt, terwijl glanzende verf ervoor zorgt dat het licht weerkaatst wordt.

Voor een ruimtelijk effect te creëren kunnen gladde, reflecterende oppervlakken goed van pas komen. Deuren en kozijnen ogen het meest rustig wanneer ze in dezelfde kleur geverft worden als de muren.

De juiste meubels

Kies bij het inrichten van je woning voor de juiste meubels. Kies bijvoorbeeld liever één grote bank dan 2 losse banken, zorg ervoor dat er zo min mogelijk in de woning staat. Kies voor een bankstel wat op pootjes staat en voor een ronde eettafel waar je veel stoelen aan kunt zetten als het nodig is. Probeer een open ruimte te creëren in je woonkamer, het liefst waar je van de ene hoek naar de andere hoek kunt kijken zondag dat je om meubels heen moet kijken. Verder zijn gladde, glanzende oppervlakten afgewisseld met lichte, effen kleuren belangrijk voor een ruim effect. Houd zoveel mogelijk vloer vrij voor een ruimtelijke sfeer.

De juiste accessoires

Voor een gezellige woning is het belangrijk om de juiste accessoires te hebben. Zo is het belangrijk om alles goed op te bergen in een leuke kast, bijvoorbeeld een chineese kast, hoe minder boeken, papieren en rommeltjes er liggen, hoe ruimer je woning lijkt. Het is belangrijk om de juiste accessoires te hebben, maar vooral ook om er niet teveel neer te zetten. Een transparante vaas is een leuk accessoire voor op de eetafel, en misschien kan een simpele fruitschaal ook wel mooi staan. Het beste is om wat verschillende dingen te proberen tot dat je een gezellige indeling hebt die ook ruimtelijk is.