Geluidsstudio binnenshuis?

Veel mensen in Nederland bespelen een instrument, houden van zingen of drukken zich op een andere manier muzikaal uit. Niet voor niets zijn de talentenjachten in Nederland vaak succesvol, en komen er steeds maar weer nieuwe toppers uit de koker gerold.

Muziekpaleis

Een studio binnenshuis is nog niet veel voorkomend. Vaak moeten bandjes of individualisten een studio afhuren voor een middag. Dit is al snel een prijzig plaatje wanneer dat met enige regelmaat gebeurt. Het kan dan ook geen kwaad om bij een nieuwe inrichting rekening te houden met het installeren van een opnamestudio. Gebruik je je garage niet of staat je zolderkamertje leeg? Misschien kan jij deze ruimte wel omtoveren tot een waar muziekpaleis.  Bedenk je van tevoren wel dat het installeren van een muziekruimte niet specifiek tot waardevermeerdering van je huis leidt. Veel mensen vinden dit namelijk totaal onbelangrijk en ongepast om in huis te hebben.

Kosten

De kosten van een studio kunnen enorm uiteenlopen. Een goede occasion heb je vanaf ongeveer €3.500,-. Dit is dan exclusief installatiekosten. De kans dat je hier zelf toe instaat bent is vrij klein.  Houd er wel rekening mee dat je voor kwaliteit gaat wanneer je thuis een studio installeert. Zorg ervoor dat het niet teveel aanwezig is, zoals midden in de woonkamer. Dan zou het in de toekomst misschien best wel storend kunnen worden.