Tips voor een slaapkamer om van te dromen

Na een drukke dag is het belangrijk om genoeg rust te pakken. Een slaapkamer is daar bij uitstek de plek in huis voor. De slaapkamer moet een ruimte zijn waar je je helemaal kunt ontspannen en waart je je na een lange dag terug kunt trekken. Niet iedereen gebruikt zijn slaapkamer op dezelfde manier, er zijn verschillende soorten slaapkamergebruikers.  Er zijn mensen die alleen in de slaapkamer komen om te slapen, anderen kijken nog graag televisie of lezen op boek terwijl ze op  bed liggen. Sommigen mensen eten in het weekend een ontbijtje op bed, nadat ze helemaal uitgeslapen zijn. Voor iedere slaapkamergebruiker zijn er andere dingen belangrijk in de slaapkamer, maar voorop staat dat het een gezellige, comfortabele kamer moet zijn.

Een lekker bed

Uiteindelijk draait het in de slaapkamer natuurlijk om slapen. Zorg daarom voor een heerlijk, comfortabel bed. Een bed waarin je elke avond heerlijk in kan ploffen, maar waar je ‘s morgens vroeg ook weer uitgeslapen uit opstaat. Het is belangrijk dat je een bed neemt wat je nog voldoende ruimte geeft in de kamer om een nachtkastje neer te zetten. Mocht je geen ruimte hebben voor een nachtkastje, dan kun je er ook voor kiezen om een plank aan de muur te hangen waar je je spulletjes op kunt leggen. Voor advies over een bed wat bij je slaaphouding past kun je terecht bij de slaapspecialist.

Genoeg opbergruimte

Je bed is natuurlijk het allerbelangrijkste in je slaapkamer, maar een kast om je kleding en overige spullen op te bergen is ook niet weg te denken uit je slaapkamer. De optimale kast is een kastenwand, die de hele wand opvult. Dus van muur tot muur en zo hoog mogelijk. Op deze manier win je veel bergruimte. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een antieke kast of een andere kleinere kast te kiezen die naast functioneel ook een mooie uitstraling heeft.

Naast een kast is het ook handig om bijvoorbeeld een stoel te hebben waar je je kleding op kan leggen wanneer je gaat slapen.

Verlichting

Een goede basisverlichting is belangrijk in de slaapkamer. Niets is zo vervelend om iets niet te kunnen vinden in de kast omdat het te donker is. Naast de basisverlichting is het fijn om een bedlampje te hebben, wanneer je dan bijvoorbeeld een boek wilt lezen heb je daar prima licht voor.

Gordijnen

Gordijnen in de slaapkamer zijn niet weg te denken. Een donkere slaapkamer is nodig voor een goede nachtrust. Hiervoor zijn gordijnen een must. Je kunt ervoor kiezen om verduisterende gordijnen te nemen, deze zorgen ervoor dat het ook ‘s ochtends nog donker is in je slaapkamer.  Wanneer je juist graag in een lichte slaapkamer wakker wilt worden kun je kiezen voor gordijnen die niet verduisteren. Dan blijft het felle licht wel weg uit je kamer, maar wordt het toch langzaam licht.

Sfeer

Een slaapkamer wordt persoonlijk door een bepaalde sfeer te creëren. Wat vind jij mooi? Welke materialen, kleuren en meubels spreken je aan? Wat voor motief of kleurtje wil je op de muren?