Fraaie vloer voor de badkamer

Of je nu voor een natuurlijke look gaat of voor een heel strak interieur van de badkamer, er bestaan tegenwoordig heel wat duurzame producten die je goed kan gebruiken. Feit is dat de meeste mensen voor de inrichting van hun badkamer best wel wat geld over hebben. De badkamer wordt steeds meer als verblijfsruimte gezien waar wellness een zeer prominente plaats inneemt. Beschik je over een kleine badkamer, dan kan je door het gebruik van lichte tinten en strakke materialen de ruimte visueel wat groter laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan wandproducten zoals speciale waterafstotende sierpleisters en hoogwaardige vloerproducten zoals bijvoorbeeld gietvloeren. Die laatste passen huizenbezitters ook al toe in woonkamers en keukens. Je ziet ze tegenwoordig overal verschijnen, moderne interieurs met een neutrale ‘betonlook’ vloer die juist een hele neutrale achtergrond biedt voor in het oog springend meubilair. Hetzelfde idee kan je ook op een badkamer toepassen.

Gietvloeren voor de badkamer

Kies je voor een gietvloer, zorg er dan voor dat het een polyurethaan (PU) gietvloer is van goede kwaliteit. In de wereld van de gietvloeren wordt onderscheid gemaakt tussen aromatische en alifatische gietvloeren. Deze laatste bieden veel meer kleurbescherming (minder snel verkleuring) en zorgen ervoor dat de vloer goed bestand is tegen water en vuil. Het aardige van gietvloeren is dat je ze in elke tint kan laten aanbrengen en dat ze ook prima zijn toe te passen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloeren zijn zeer slijtvast en makkelijk te onderhouden met een beetje lauw water. Het enige dat je echt niet moet doen met een gietvloer is er zand of grind in te lopen. Betreed de gietvloer met schoeisel of slippers die je alleen thuis gebruikt.

Duur? het is maar hoe je het bekijkt….

Gietvloeren voor een kleine badkamer zijn stuk duurder per m2 dan standaard tegelwerk. Maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug. Dit type vloerafwerkingen kan ook moeiteloos gecombineerd worden met een veilige anti-slip coating. Een gietvloer, mits goed onderhouden en niet beschadigd, behoudt zijn functionele eigenschappen 15 tot 20 jaar. En een gietvloer heeft geen voegen waar vuil in blijft zitten, dus wat dat betreft is het onderhouden van je badkamer ook een stuk gemakkelijker geworden. Het is zeker de afweging waard als je over een beetje budget beschikt.