Altijd Goed Slapen slaapkamer inrichting

Slaapkamer inrichten

Een complete slaapkamer inrichten kan op verschillende manieren. Aangezien je in je slaapkamer tot rust moet komen zul je deze ook moeten inrichten op een manier die bij je past en waarin je je lekker voelt. Er zijn 1001 mogelijkheden om je slaapkamer in je eigen stijl te krijgen. Hier een aantal tips die je aan kunt houden om je slaapkamer in te richten.

Altijd Goed Slapen slaapkamer inrichting

Stap 1: Ontwerp

Voor je je slaapkamer gaat (her)inrichten is het belangrijk om te weten hoe de indeling moet gaan worden. Daarom is het ook belangrijk om de indeling van je slaapkamer te tekenen zodat je hiermee aan de slag kunt. Over het algemeen zijn de meeste slaapkamers wel recht, maar je kun natuurlijk altijd een afwijkende ruimte hebben die als slaapkamer wordt gebruikt en waar bijvoorbeeld schuine kanten in zitten.

Als je een tekening maakt van de ruimte en je hebt de maten erbij, kun je alle meubels eerst in de tekening erbij tekenen en zo kun je zien of jou ideale indeling mogelijk is. Als je precies weet welke indeling je wilt hebben kun je verder gaan met het plannen van de inrichting van je slaapkamer.

Stap 2: Inrichting

Als je de indeling van je slaapkamer weet kun je verder gaan met het plannen van de inrichting. Je weet nu globaal wat er allemaal in moet komen en waar. Als je nu weet welke stijl je aan wilt houden kun je op zoek naar geschikte meubels en accessoires die er in zullen passen.

Stap 3: Afwerken

Dus je hebt de nieuwe meubels en accessoires al besteld/gekocht. Dan kun je voordat je de slaapkamer inricht nog even kijken of je de kleuren wilt houden zoals ze nu zijn. Misschien wil je de muren eerst nog even schilderen of behangen. Om een leuke afwerking te verkrijgen kun je gebruik maken van verschillende kleureffecten. Geef de muur waar je bed tegenaan staat eens een andere kleur voor een fijne sfeer. Wil je je slaapkamer groter laten lijken? Zorg dan voor spiegels en kamerhoge ondergordijnen.

Tips

Een slaapkamer hoef je niet met iedereen te delen, zorg dus echt voor een slaapkamer waarin je je prettig voelt en waarin je goed tot rust kunt komen. Nog meer inrichting ideëen voor een slaapkamer inrichting kunt u hier vinden.