Boom verwijderen

In veel tuinen staat er een boom. Het is toch een mooi stukje van je tuin. In de grotere tuinen staan vaak ook grotere bomen. Er is in deze tuin immers meer ruimte dan de kleinere tuinen. Hoge bomen vangen echter ook meer wind. Deze bomen hebben dus ook een vergroot risico om schade op te lopen door harde windvlagen of blikseminslagen. Een boom is in dergelijke situaties vaak niet meer te redden en wordt dan verwijderd. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een boom te verwijderen, omdat je er zelf last van ondervind of omdat je hem niet meer mooi vind. De laatstgenoemde komt gelukkig niet vaak voor. Het verwijderen van een boom kan op verschillende manieren en gaat op via een paar stappen.

Stam verwijderen

Het kappen van een boom is een van de meeste bekende opties. Je begint dan met het afzagen of kappen van kleine takken en gaat vervolgens verder met de grotere takken. Nadat je alle takken hebt afgezaagd kan je beginnen met de stam. Hierbij maak je een inkeping in de boomstam aan de kant waar de boom heen moet vallen. Een inkeping maak je door eerst een stuk schuin naar beneden in te zagen en daar onder hetzelfde stuk recht in te zagen. Zo lijkt het alsof er een hap uit de boom is genomen. De inkeping moet minstens tot de helft van de boomstam komen. Dan kan je met de nodige veiligheidsmaatregels de boom omver zagen. Doe dit met het juiste aantal mensen. Je kan dit ook het beste laten doen door professionals.

Stronk verwijderen

Nadat je de boomstam heb verwijderd zit je nog met een boomstronk. Een boomstronk verwijderen is ook geen gemakkelijke klus. Het is dan ook niet voor niks dat er veel bedrijven zijn die je helpen met het verwijderen van een boomstronk. Deze bedrijven hebben namelijk ook professioneel materiaal beschikbaar. Zo wordt vaak de stronkenfrees gebruikt voor het verwijderen van boomstronken. Deze biedt in veel opzichten een hoop voordelen. Deze machine is erg effectief en werkt snel. Je tuin wordt ook niet beschadigd door de stronkenfrees.

Geplaatst in: tuin