voordelen van een aanbouw

Voordelen van een aanbouw

U kent het waarschijnlijk wel: een aanbouw aan huis. Een dergelijke vergroting van uw woning is erg voordelig, omdat het bijvoorbeeld ruimte creëert en meer licht binnenlaat. Waarschijnlijk is de verwarring tussen een aanbouw en een erker aanwezig en is het verschil tussen beide niet erg opzichtig. Maar de verschillen zijn zeker wel duidelijk. Een erker is simpelweg een uitbreiding van uw raampartij, bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken. Een aanbouw daarentegen is eigenlijk het aanplakken van een nieuw deel aan uw huis. Een voorbeeld daarvan is een serre. Maar wat zijn nou de voordelen van een aanbouw? Hieronder leest u daar meer over.

Ruimte

De grootste en waarschijnlijk belangrijkste factor om een aanbouw te laten plaatsen is de ruimte die een woning daarmee krijgt. Deze ruimte benut men vaak als leef- of bedrijfsruimte, bijvoorbeeld voor vergaderingen of privé-gesprekken. Daarnaast krijgt uw woning tegelijkertijd ook meerwaarde, zodat uw huis later meer waard is indien u het wenst te verkopen. Natuurlijk hangt de toegevoegde waarde wel af van het materiaal dat gebruikt is en de afwerking. Wanneer u meer informatie wenst over het plaatsen van een aanbouw, is het mogelijk om een offerte aan te vragen. Dit kan bijvoorbeeld op Komparus.nl.

Licht

Naast de gecreëerde ruimte, is de lichtinval in huis ook erg belangrijk om te overwegen. Anders dan een serre genereert een aanbouw uiteraard niet evenveel licht, maar het is ook mogelijk dat u slechts een deel wil verlichten. Doordat u een groter oppervlak heeft aan huis, kan het zonlicht beter doordringen in huis en geniet u van meer licht.

Comfort

Tot slot is een aanbouw erg praktisch voor uzelf maar ook voor uw kinderen. Het creëert als het ware een extra speelruimte voor uw kinderen, of het doet dienst als toegevoegde leefruimte om in te ontspannen of van de rust te genieten. Door deze extra ruimte is het mogelijk om de langgewenste kast of tafel toch te plaatsen in de aanbouw en is uw huis naar wens. Het is dan ook niet nodig om te verhuizen, wat een veel groter bedrag met zich meeneemt.