Geniet dit jaar volop van je tuin

Geniet dit jaar volop van je tuin. Het duurt natuurlijk nog enkele maanden voordat de lente weer zijn intrede doet, maar juist door nu aandacht van je tuin te geven, kun je er straks bij de eerste warmere dagen uitstekend van genieten. Maar hoe kun je dat doen? Daarover gaan we je in deze blog meer vertellen.

Geniet dit jaar volop van je tuin

Verwijder dode planten

In de winter sterven vrijwel altijd een aantal planten in je tuin. Als je de dode planten nu al verwijderd, dan kun je zodra de temperaturen dat toelaten nieuwe planten poten en staat je tuin er in een mum van tijd weer strak bij. Indien het nodig is kun je ook direct de aarde vervangen zodat de nieuwe planten volop voedingsstoffen hebben en straks mooi kunnen gaan groeien en bloeien. Gebruik overigens wel de juist aarde. Het verschil tussen tuinaarde en potaarde kun je in dit artikel lezen.

Schaf een terrasoverkapping aan

Terrasoverkappingen hebben de afgelopen jaren enorme winst geboekt aan populariteit in Nederland. Dat is ook zeker niet zonder reden. Met een terrasoverkapping kun je namelijk veel langer van je tuin genieten, doordat je ook op de wat minder mooie dagen prima in je tuin kunt zitten. Bovendien zijn er constructies te koop die je van zijwanden kunt voorzien zodat je eventuele koude wind buiten de overkapping kunt houden en daardoor nog vaker tijd in je tuin kunt doorbrengen. Overkappingen voor het terras zijn niet goedkoop, maar als je het geld eraan wilt besteden, dan heb je er gegarandeerd veel plezier van!

Verf de schuttingen

Een klus die vele mensen pas in de zomer uitvoeren, is het schilderen van schuttingen en ander hekwerk. Nu is dat op zich natuurlijk niet zo vreemd, omdat de verf dan veel sneller droogt en het vaak droger weer is. Toch kun je op de mooiere winterdagen prima buitenschilderwerk verrichten. Het belangrijkste daarbij is dat je de weersvoorspellingen goed in de gaten houdt zodat je vrijwel zeker weet dat de verf op tijd droog is voordat het winterse weer, weer neerdaalt.
Heb je geen zin om tijdens het koude weer buiten te gaan schilderen? Dan kun je er in de winter van op aan dat er vele schildersbedrijven zijn die het werk graag voor je uitvoeren en ook nog eens tegen aantrekkelijke prijzen. Dat komt omdat veel schilders, vooral tijdens de warmere maanden, overuren draaien om vervolgens in de winter met weinig werk te zitten. Hierdoor sta je in de winter als consument zijnde sterker in je schoenen als het gaat om prijzenonderhandelingen.
Met de drie gegeven tips kun je het tuinplezier behoorlijk vergroten en dit jaar volop van je tuin gaan genieten. Wacht dan ook niet te lang, want voor je het weet breekt de lente weer aan en is het tuinseizoen alweer begonnen.