Lichtgevende bloempot

Lichtgevende bloempot voor buiten

Ben je op zoek naar een eyecatcher voor in je tuin? Overweeg dan eens lichtgevende bloempotten. Deze kunststof potten heb je in groot en klein, lang en kort of rond of vierkant. Alle vormen en maten zijn er.

lichtgevende bloempot

Verlichte grote bloempotten huren

Omdat deze grote bloempotten vaak erg prijzig zijn, is er ook de mogelijkheid om deze bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid te huren. Op deze manier kan je een tuinfeest extra sfeervol aankleden.

 

Verlichte vaas geeft je bloemen een boost

Naast lichtgevende bloempotten heb je ook lichtgevende vazen. Lichtgevende LED bollen, zijn ook sfeervolle stijlelementen die de tuin s ‘avonds mooi verlichten. Bij een vijverpartij zijn deze lichtgevende bollen ook erg mooi omdat ze dan in het water schijnen. Vaak zijn deze bollen spatwaterdicht en kunnen tegen een stootje.

lichtgevende bloempot

Design bloempot met LED voor in huis

We hebben het constant over de verlichte LED potten voor in de tuin, maar bedenk eens hoe ze binnen zouden staan! Als je bijvoorbeeld een hal hebt waar weinig sfeer is en geen stopcontacten zijn. Zet hier een mooie verlichte bloempot met een leuke plant op een tafeltje of op de grond, en je entree is direct veel sfeervoller!

Huis kopen

Nu een huis (ver)kopen?

2017 is het jaar van waarin iedereen een nieuwe start wil maken. Er worden tal van nieuwe innovaties gedaan op allerhande gebied, waardoor mensen meer en duurdere producten kopen, wat op den duur weer goed is voor onze economie. Dit steekt wat anders in elkaar wat betreft de huizenmarkt. Nu de oplopende rente zorgt voor oproer, zijn mensen banger om een woning te kopen en wordt het dus moeilijker om een nieuw huis te verkopen. Vandaar de vraag: is het verstandig om op dit moment een huis te (ver)kopen? Lees er in dit artikel meer over.

Oplopende rente

Zoals gezegd is de hypotheekrente op dit moment erg hard aan het stijgen. Maar wat houdt dat precies in? Wanneer je een woning koopt, komt daar een lening op de staan, die men een hypotheek noemt. Je kan het bedrag waarschijnlijk niet in een keer ophoesten, dus je moet geld lenen bij de bank. Omdat je over welke lening dan ook altijd een bepaald bedrag aan rente moet betalen, geldt dat ook voor de hypotheek. Dit is de zogenaamde hypotheekrente. Je betaalt dus elke maand een klein bedrag om de hypotheek inclusief de rente af te betalen. Omdat het rentebedrag steeds verder stijgt, schrikt dat de potentiële kopers af, omdat ze dan in de toekomst meer geld per maand moeten afstaan aan het afbetalen van hun nieuwe woning. Omdat de rente dit jaar nog meer toe dreigt te nemen, daalt de huizenmarkt en worden er dus minder woningen verkocht. Op dit moment ligt de rente tussen de 1 en 2%, maar deze dreigt nog hoger te worden. Dit percentage hangt ook af van de tijd waarin je de hypotheek af wil lossen.

Huis kopen goede keus?

Toch is het niet zo dat je ineens niet meer in staat bent om een woning aan te schaffen. Dit geldt ook voor de verkoop van je huis. De hypotheekrente mag dan hoger zijn dan voorgaande jaren, dit betekent niet dat je 5x zoveel geld moet neerleggen. Omdat je de hypotheek in meerdere jaren aflost, hoef je per maand maar een paar tientjes meer opzij te leggen. Dit zal je dan ook nauwelijks merken. Een advies: denk goed na over je toekomst. Heb je een kinderwens en heb je net een prijzig, maar klein appartementje gekocht, dan is dit helemaal niet gunstig. De waarde van je woning daalt namelijk flink over tijd en als je hem dan bijvoorbeeld 10 jaar later weer verkoopt, draai je waarschijnlijk veel verlies. Voor meer informatie, kijk op www.directhuisverkopen.com.

Geniet dit jaar volop van je tuin

Geniet dit jaar volop van je tuin. Het duurt natuurlijk nog enkele maanden voordat de lente weer zijn intrede doet, maar juist door nu aandacht van je tuin te geven, kun je er straks bij de eerste warmere dagen uitstekend van genieten. Maar hoe kun je dat doen? Daarover gaan we je in deze blog meer vertellen.

Geniet dit jaar volop van je tuin

Verwijder dode planten

In de winter sterven vrijwel altijd een aantal planten in je tuin. Als je de dode planten nu al verwijderd, dan kun je zodra de temperaturen dat toelaten nieuwe planten poten en staat je tuin er in een mum van tijd weer strak bij. Indien het nodig is kun je ook direct de aarde vervangen zodat de nieuwe planten volop voedingsstoffen hebben en straks mooi kunnen gaan groeien en bloeien. Gebruik overigens wel de juist aarde. Het verschil tussen tuinaarde en potaarde kun je in dit artikel lezen.

Schaf een terrasoverkapping aan

Terrasoverkappingen hebben de afgelopen jaren enorme winst geboekt aan populariteit in Nederland. Dat is ook zeker niet zonder reden. Met een terrasoverkapping kun je namelijk veel langer van je tuin genieten, doordat je ook op de wat minder mooie dagen prima in je tuin kunt zitten. Bovendien zijn er constructies te koop die je van zijwanden kunt voorzien zodat je eventuele koude wind buiten de overkapping kunt houden en daardoor nog vaker tijd in je tuin kunt doorbrengen. Overkappingen voor het terras zijn niet goedkoop, maar als je het geld eraan wilt besteden, dan heb je er gegarandeerd veel plezier van!

Verf de schuttingen

Een klus die vele mensen pas in de zomer uitvoeren, is het schilderen van schuttingen en ander hekwerk. Nu is dat op zich natuurlijk niet zo vreemd, omdat de verf dan veel sneller droogt en het vaak droger weer is. Toch kun je op de mooiere winterdagen prima buitenschilderwerk verrichten. Het belangrijkste daarbij is dat je de weersvoorspellingen goed in de gaten houdt zodat je vrijwel zeker weet dat de verf op tijd droog is voordat het winterse weer, weer neerdaalt.
Heb je geen zin om tijdens het koude weer buiten te gaan schilderen? Dan kun je er in de winter van op aan dat er vele schildersbedrijven zijn die het werk graag voor je uitvoeren en ook nog eens tegen aantrekkelijke prijzen. Dat komt omdat veel schilders, vooral tijdens de warmere maanden, overuren draaien om vervolgens in de winter met weinig werk te zitten. Hierdoor sta je in de winter als consument zijnde sterker in je schoenen als het gaat om prijzenonderhandelingen.
Met de drie gegeven tips kun je het tuinplezier behoorlijk vergroten en dit jaar volop van je tuin gaan genieten. Wacht dan ook niet te lang, want voor je het weet breekt de lente weer aan en is het tuinseizoen alweer begonnen.

Tijdelijk verhuur koophuis

Er is altijd veel discussie over het kopen of huren van een huis. Het kopen ervan is voordelig, omdat je maandelijks dan geen geld kwijt bent aan de huur. Maar het huren heeft ook zo zijn voordelen, omdat je dan geen hypotheek krijgt en minder risico loopt. Zo zijn er dus veel mensen die een woning opkopen, maar ook nog steeds erg veel die het huren. Natuurlijk is het ook mogelijk om een koophuis tijdelijk te verhuren aan bijvoorbeeld toeristen. Dit is mogelijk wanneer je op vakantie gaat, maar toch wat inkomsten wil genereren. Zo gunt u de mogelijkheid aan toeristen om in een mooie woning van de omgeving te genieten, in plaats van te moeten overnachten in een hotel of op een camping. Meer informatie over het tijdelijk verhuren van je koophuis is hieronder te vinden.

Huurbescherming

Huurbescherming houdt in dat de huurder van een pand beschermd is tegen het plotseling opzeggen van de huur door de verhuurder. Dit geldt overigens niet alleen voor vakantiegangers, maar ook voor onder andere studenten. Deze bescherming hoeft niet per se op een schriftelijk contract te staan, ook een mondelinge afspraak volstaat. Dit maakt het logischerwijs wel lastiger om aan te tonen wie er met de afspraken ingestemd heeft en wie er dan gelijk heeft. Daarom is het verstandiger om van tevoren gewoon een geschreven contract op te stellen, zodat je zeker weet dat je veilig bent.

Wanneer we het hebben over tijdelijke huur, geldt er meestal geen huurbescherming. Aan het einde van het contract moet de huurder dan gewoon de woning verlaten. Hier kan overigens nog onenigheid over ontstaan. Mocht de huurder niet op tijd uit het pand vertrekken en jij vecht dit niet aan bij de rechter, dan gaat de huurbescherming in en is het vaak erg moeilijk om de persoon uit huis te krijgen. Vraag dus tijdig een verzoek tot ontruiming in. Wel moet dit ruim van tevoren bij de huurder ingelicht worden.

Huurprijs

Vaak is het lastig voor de verhuurder om een redelijke huurprijs op te stellen. Bij tijdelijk verhuur, net zoals bij de Leegstandswet, mag de huur zelf bepaald worden door de huisbaas. Dit geldt overigens alleen als de liberalisatiegrens 710,68 euro of hoger is. Deze grens bepaalt of het pand genoteerd staat als sociale-huurwoning of als woning in de vrije sector. Bij een bedrag lager dan het genoemde, dan wordt de prijs bepaald aan de hand van het woningwaarderingsstelsel. Meer informatie is te vinden op directhuisverkopen.com.

voordelen van een aanbouw

Voordelen van een aanbouw

U kent het waarschijnlijk wel: een aanbouw aan huis. Een dergelijke vergroting van uw woning is erg voordelig, omdat het bijvoorbeeld ruimte creëert en meer licht binnenlaat. Waarschijnlijk is de verwarring tussen een aanbouw en een erker aanwezig en is het verschil tussen beide niet erg opzichtig. Maar de verschillen zijn zeker wel duidelijk. Een erker is simpelweg een uitbreiding van uw raampartij, bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken. Een aanbouw daarentegen is eigenlijk het aanplakken van een nieuw deel aan uw huis. Een voorbeeld daarvan is een serre. Maar wat zijn nou de voordelen van een aanbouw? Hieronder leest u daar meer over.

Ruimte

De grootste en waarschijnlijk belangrijkste factor om een aanbouw te laten plaatsen is de ruimte die een woning daarmee krijgt. Deze ruimte benut men vaak als leef- of bedrijfsruimte, bijvoorbeeld voor vergaderingen of privé-gesprekken. Daarnaast krijgt uw woning tegelijkertijd ook meerwaarde, zodat uw huis later meer waard is indien u het wenst te verkopen. Natuurlijk hangt de toegevoegde waarde wel af van het materiaal dat gebruikt is en de afwerking. Wanneer u meer informatie wenst over het plaatsen van een aanbouw, is het mogelijk om een offerte aan te vragen. Dit kan bijvoorbeeld op Komparus.nl.

Licht

Naast de gecreëerde ruimte, is de lichtinval in huis ook erg belangrijk om te overwegen. Anders dan een serre genereert een aanbouw uiteraard niet evenveel licht, maar het is ook mogelijk dat u slechts een deel wil verlichten. Doordat u een groter oppervlak heeft aan huis, kan het zonlicht beter doordringen in huis en geniet u van meer licht.

Comfort

Tot slot is een aanbouw erg praktisch voor uzelf maar ook voor uw kinderen. Het creëert als het ware een extra speelruimte voor uw kinderen, of het doet dienst als toegevoegde leefruimte om in te ontspannen of van de rust te genieten. Door deze extra ruimte is het mogelijk om de langgewenste kast of tafel toch te plaatsen in de aanbouw en is uw huis naar wens. Het is dan ook niet nodig om te verhuizen, wat een veel groter bedrag met zich meeneemt.

Boom verwijderen

In veel tuinen staat er een boom. Het is toch een mooi stukje van je tuin. In de grotere tuinen staan vaak ook grotere bomen. Er is in deze tuin immers meer ruimte dan de kleinere tuinen. Hoge bomen vangen echter ook meer wind. Deze bomen hebben dus ook een vergroot risico om schade op te lopen door harde windvlagen of blikseminslagen. Een boom is in dergelijke situaties vaak niet meer te redden en wordt dan verwijderd. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een boom te verwijderen, omdat je er zelf last van ondervind of omdat je hem niet meer mooi vind. De laatstgenoemde komt gelukkig niet vaak voor. Het verwijderen van een boom kan op verschillende manieren en gaat op via een paar stappen.

Stam verwijderen

Het kappen van een boom is een van de meeste bekende opties. Je begint dan met het afzagen of kappen van kleine takken en gaat vervolgens verder met de grotere takken. Nadat je alle takken hebt afgezaagd kan je beginnen met de stam. Hierbij maak je een inkeping in de boomstam aan de kant waar de boom heen moet vallen. Een inkeping maak je door eerst een stuk schuin naar beneden in te zagen en daar onder hetzelfde stuk recht in te zagen. Zo lijkt het alsof er een hap uit de boom is genomen. De inkeping moet minstens tot de helft van de boomstam komen. Dan kan je met de nodige veiligheidsmaatregels de boom omver zagen. Doe dit met het juiste aantal mensen. Je kan dit ook het beste laten doen door professionals.

Stronk verwijderen

Nadat je de boomstam heb verwijderd zit je nog met een boomstronk. Een boomstronk verwijderen is ook geen gemakkelijke klus. Het is dan ook niet voor niks dat er veel bedrijven zijn die je helpen met het verwijderen van een boomstronk. Deze bedrijven hebben namelijk ook professioneel materiaal beschikbaar. Zo wordt vaak de stronkenfrees gebruikt voor het verwijderen van boomstronken. Deze biedt in veel opzichten een hoop voordelen. Deze machine is erg effectief en werkt snel. Je tuin wordt ook niet beschadigd door de stronkenfrees.

Geef uw kinderen een badkamer om naar uit te kijken

Het inrichten en ontwerpen van gebruiksvriendelijke badkamers voor kinderen maakt ze enthousiaster over het nemen van hun douche of het wassen van hun haar. Niet meer het dagelijkse aandringen op het gebruik van de badkamer door een kindvriendelijke indeling waarbij zelfs kleurrijke kranen en sanitair kan bevatten dat speciaal voor kinderen ontworpen is. De Sphinx 300 Kids serie met infrarood bedienbare kranen, kindertoiletpotten met poten en kleurrijke WC zittingen al of niet met diervormen zijn hier een prima voorbeeld van. Kinderen vinden het leuk om van het toilet of de badkamer gebruik te maken die speciaal voor hen is ingericht. Het spreekt ze aan en de diervormen en het gebruiksgemak op de juiste hoogte, stimuleert ook het eerdere (en vaker) gebruik van het toilet of de wastafel voor het handen wassen. Door de infrarood bediening van de Sphinx 300 Kids kranen is de wastafelkraan makkelijk aan te zetten en is er geen gevaar voor te hoge temperaturen.

Maak de badkamer uitnodigend voor de kleintjes

Kinderen zijn dol op doe dingen zoals stickers. Heeft uw kind een lievelingsfiguur, maak dan daarmee een stickerplekje op de wandtegels in de badkamer. Een goede manier om het gebruik van de toilet of de douche voor het harenwassen te stimuleren. Na afloop een sticker plakken van hun favoriete held of heldin als beloning blijkt een prima werkende methode hiervoor. Ook het bouwen naar een complete afbeelding, die uit meerdere stickers of zelfklevende elementen bestaat, is een aantrekkelijke manier om het gebruik van het toilet door kinderen te stimuleren. Het gebruik van wandtegels om afbeeldingen op te plakken leidt niet tot problemen omdat zelfs tegels zonder geglazuurde afwerking goed te reinigen zijn. Enkel bij natuursteen dient u op te letten met het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze dienen wel geschikt te zijn voor de natuursteen tegels. Een andere decoratie mogelijkheid is het gebruik van kleurrijke decortegels op de wand of vloer die met vrije vormen of juist met herkenbare vormen tot patronen worden betegeld. Of enkele wandtegels die samen een afbeelding vormen van een bekend stripfiguur of dier waarbij de fabrikant vaak zelfs de mogelijkheid biedt om eigen foto’s in een aantal wandtegels als decor te verwerken. Een geheel ander aandachtspunt t.o.v. het gebruik van tegels is de gladheid van de vloertegels, in combinatie met water en blote voeten is dat echt een aandachtspunt. Door het kiezen van vloertegels met een ruwe structuur of tegelstroken waardoor er veel voegen ontstaan, wordt er grip gecreëerd wat de mogelijkheid van glijpartijen reduceert.

Het juiste sanitair voor kinderen

Sanitair voor de badkamer of het toilet dat tot hun verbeelding spreekt door het gebruik van een toiletpot met leeuwenpoten en kleurrijke WC-brillen. Ook een toiletbril die eruit ziet als een schildpad zoals de Sphinx 300 Kids Turtle met softclose is erg uitnodigend voor kinderen. Door de softclose sluiting kan de WC bril niet hard vallen waardoor het kinderen niet afschrikt en ook niet tot ongelukjes kan leiden. Ook leuk zijn de kinderwandclosets van Jika en Keramag, zij stimuleren zeker het gebruik en kunnen te zijner tijd gewoon worden vervangen door een groter wandcloset. Bij de kranen voor in de douche, bij het bad en de wastafel dient er gelet te worden op de bedieningsmogelijkheden en de temperatuurbeveiliging. Eigenlijk alle douchethermostaatkranen hebben een blokkade als temperatuutbegrenzer die zeker preventief werkt voor kinderen. Bij de wastafelkraan is het bij een mengkraan vaak wat lastiger maar ook hier heeft de badkamerserie met sanitair voor kinderen, de Sphinx 300 Kids een oplossing voor met een infrarood bediening. Makkelijk in te schakelen door uw kind maar het opdraaien van de temperatuur is door hen niet mogelijk.

Douchecabine en tegels

Douchegordijnen zijn meestal gemakkelijker voor kinderen te gebruiken dan een deur van een douchecabine. Zeker bij het helpen van kleine kinderen is ook de bewegingsvrijheid bij het gebruik van een douchegordijn een stuk beter dan bij een gesloten douchecabine. Een alternatief is wellicht een wat grotere inloopdouche met en bredere opening. Als er gekozen wordt voor een douchecabine is het aan te bevelen om de cabine direct op de vloertegels te plaatsen, dit voorkomt een hoge instap zoals bij een douchebak en daarmee de kans op vallen bij het in- en uitstappen. Bij de wastafel of het badkamermeubel is ook weer de hoogte van belang, het meubel lager hangen met voorbereide voorzieningen om dat later hoger op te hangen is een mogelijkheid. Maar ook het gebruik van stevige en brede opstaphulpjes is hier een optie. Let tenslotte op de hendels en knoppen op het badkamermeubel en de kasten. Als zij die zelf moeten kunnen openen dan dienen de knoppen makkelijk te pakken zijn en de lades licht te lopen. Handdoekstangen of handdoekringen en andere badkameraccessoires kunt u iets lager ophangen zodat ook de kleintjes er goed bij kunnen. Ook deze accessoires vindt u, net zoals de Sphinx 300 Kids kranen en het sanitair van Jika en Keramag in de Sani-bouw webshop.

Altijd Goed Slapen slaapkamer inrichting

Slaapkamer inrichten

Een complete slaapkamer inrichten kan op verschillende manieren. Aangezien je in je slaapkamer tot rust moet komen zul je deze ook moeten inrichten op een manier die bij je past en waarin je je lekker voelt. Er zijn 1001 mogelijkheden om je slaapkamer in je eigen stijl te krijgen. Hier een aantal tips die je aan kunt houden om je slaapkamer in te richten.

Altijd Goed Slapen slaapkamer inrichting

Stap 1: Ontwerp

Voor je je slaapkamer gaat (her)inrichten is het belangrijk om te weten hoe de indeling moet gaan worden. Daarom is het ook belangrijk om de indeling van je slaapkamer te tekenen zodat je hiermee aan de slag kunt. Over het algemeen zijn de meeste slaapkamers wel recht, maar je kun natuurlijk altijd een afwijkende ruimte hebben die als slaapkamer wordt gebruikt en waar bijvoorbeeld schuine kanten in zitten.

Als je een tekening maakt van de ruimte en je hebt de maten erbij, kun je alle meubels eerst in de tekening erbij tekenen en zo kun je zien of jou ideale indeling mogelijk is. Als je precies weet welke indeling je wilt hebben kun je verder gaan met het plannen van de inrichting van je slaapkamer.

Stap 2: Inrichting

Als je de indeling van je slaapkamer weet kun je verder gaan met het plannen van de inrichting. Je weet nu globaal wat er allemaal in moet komen en waar. Als je nu weet welke stijl je aan wilt houden kun je op zoek naar geschikte meubels en accessoires die er in zullen passen.

Stap 3: Afwerken

Dus je hebt de nieuwe meubels en accessoires al besteld/gekocht. Dan kun je voordat je de slaapkamer inricht nog even kijken of je de kleuren wilt houden zoals ze nu zijn. Misschien wil je de muren eerst nog even schilderen of behangen. Om een leuke afwerking te verkrijgen kun je gebruik maken van verschillende kleureffecten. Geef de muur waar je bed tegenaan staat eens een andere kleur voor een fijne sfeer. Wil je je slaapkamer groter laten lijken? Zorg dan voor spiegels en kamerhoge ondergordijnen.

Tips

Een slaapkamer hoef je niet met iedereen te delen, zorg dus echt voor een slaapkamer waarin je je prettig voelt en waarin je goed tot rust kunt komen. Nog meer inrichting ideëen voor een slaapkamer inrichting kunt u hier vinden.

Fraaie vloer voor de badkamer

Of je nu voor een natuurlijke look gaat of voor een heel strak interieur van de badkamer, er bestaan tegenwoordig heel wat duurzame producten die je goed kan gebruiken. Feit is dat de meeste mensen voor de inrichting van hun badkamer best wel wat geld over hebben. De badkamer wordt steeds meer als verblijfsruimte gezien waar wellness een zeer prominente plaats inneemt. Beschik je over een kleine badkamer, dan kan je door het gebruik van lichte tinten en strakke materialen de ruimte visueel wat groter laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan wandproducten zoals speciale waterafstotende sierpleisters en hoogwaardige vloerproducten zoals bijvoorbeeld gietvloeren. Die laatste passen huizenbezitters ook al toe in woonkamers en keukens. Je ziet ze tegenwoordig overal verschijnen, moderne interieurs met een neutrale ‘betonlook’ vloer die juist een hele neutrale achtergrond biedt voor in het oog springend meubilair. Hetzelfde idee kan je ook op een badkamer toepassen.

Gietvloeren voor de badkamer

Kies je voor een gietvloer, zorg er dan voor dat het een polyurethaan (PU) gietvloer is van goede kwaliteit. In de wereld van de gietvloeren wordt onderscheid gemaakt tussen aromatische en alifatische gietvloeren. Deze laatste bieden veel meer kleurbescherming (minder snel verkleuring) en zorgen ervoor dat de vloer goed bestand is tegen water en vuil. Het aardige van gietvloeren is dat je ze in elke tint kan laten aanbrengen en dat ze ook prima zijn toe te passen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloeren zijn zeer slijtvast en makkelijk te onderhouden met een beetje lauw water. Het enige dat je echt niet moet doen met een gietvloer is er zand of grind in te lopen. Betreed de gietvloer met schoeisel of slippers die je alleen thuis gebruikt.

Duur? het is maar hoe je het bekijkt….

Gietvloeren voor een kleine badkamer zijn stuk duurder per m2 dan standaard tegelwerk. Maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug. Dit type vloerafwerkingen kan ook moeiteloos gecombineerd worden met een veilige anti-slip coating. Een gietvloer, mits goed onderhouden en niet beschadigd, behoudt zijn functionele eigenschappen 15 tot 20 jaar. En een gietvloer heeft geen voegen waar vuil in blijft zitten, dus wat dat betreft is het onderhouden van je badkamer ook een stuk gemakkelijker geworden. Het is zeker de afweging waard als je over een beetje budget beschikt.

 

Huis ontruiming bij senioren verhuizing

Huis ontruiming vind plaats na verschillende situaties, dat kan bij het overlijden van iemand zijn, maar dat kan ook bij een senioren verhuizing.

seniorenverhuizer

Een seniorenverhuizing vindt plaats wanneer een senioren van een grotere woning verhuist naar een kleinere woning. Dit kan bijvoorbeeld zijn van een éénsgezinswoning naar een appartement of van een appartement naar een verpleeghuis. Een senioren verhuizing gaat vaak wat anders dan een gewone verhuizing. Senioren, minder validen of gehandicapten kunnen sommige werkzaamheden niet zelf uitvoeren, waardoor de senioren verhuizer deze taak op zich zal nemen. Afhankelijk van de klant kan een senioren verhuizer de volgende werkzaamheden uit handen nemen:

  • Het aanleveren van verhuisdozen en inpakpapier
  • Het inpakken van alle spullen en daarbij de dozen duidelijk merken
  • Een verhuizing van een grote woning naar een kleinere
  • Nadat de dozen en de gehele inboedel verhuisd is, kan de verhuizer ook helpen bij het uitpakken van de dozen
  • Ook het schoonmaken van alle spullen en de gehele inboedel kan door de verhuizer verzorgd worden
  • Het oude huis ontruimen en klaar maken voor de eindinspectie
  • Het inrichten van de nieuwe woning naar wens van de klant
  • Het ophangen van schilderijen, lampen, installeren van televisie en andere apparaten.

Gaat u verhuizen en bent u benieuwd naar de kosten van een senioren verhuizing? Dan kunt u het beste bij verschillende verhuizers een offerte aanvragen. Op deze manier weet u wat de precieze prijzen zijn en welke partij de correcte prijzen vraagt. Kies uiteindelijk de partij waarbij u zich het meeste op uw gemak voelt.